Info

Oulun korkeakoululiikunta (OKKL) tarjoaa yliopiston, ammattikorkeakoulujen ja ammattiopiston opiskelijoille sekä henkilökunnalle liikunta- ja hyvinvointipalveluja vahvalla yhteistyöllä. OKKL:n toiminnasta päävastuussa ovat Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu Oy (Oamk). Korkeakoulujen yhteisten liikunta- ja hyvinvointipalvelujen järjestämisessä olemme pioneereja, onhan yhteistä ammattikorkeakoulun ja yliopiston liikuntapalvelua tarjottu jo kymmenen vuoden ajan. Nimestämme huolimatta emme ole halunneet rajoittaa palvelujemme vain korkeakouluille ja näin olemme saaneet tiimiimme myös Oulun ammattiopiston (OSAO). Palvelujamme tarjoamme lisäksi Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) opiskelijoille ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) henkilökunnalle sekä muiden korkeakoulujen opiskelijoille tai henkilökunnalle, jotka Oulun seudulla aikaansa viettävät. Yhdessä olemme enemmän kaikille.

Palvelumme on suunnattu liikunnan alkeista huippu-urheiluun ja laajemmin hyvinvointiin. Toimintaamme kuuluu liikuntavuorojen ja -kurssien lisäksi, edullisten liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tarjoaminen yhdessä loistavien yhteistyökumppaneiden kanssa, neuvontaa, koulutusta sekä tapahtumien järjestämistä. Olemme mukana opiskelu- ja työkykyyn sekä liikuntaan liittyvissä työryhmissä ja tutkimustyössä. Myös urheiluakatemiatoiminta sekä urheilun ja opiskelun yhdistämisen onnistumiset ja haasteet ovat meille tuttuja 15 vuoden kokemuksella. Etenemme siis laajalla rennolla otteella hyvinvoinnin eri osa-alueilla ja avoimella verkostoitumisen aatteella.

Tarjonta ja asiakasmäärät ovat vuosien mittaan kasvaneet kivasti, mutta silti haluamme tarjota yhä useammalle palveluja vastapainoksi kiireiselle opiskelulle tai työnteolle. Itsestään huolehtiminen on kuitenkin se yksi tärkeimmistä asioista ja liiallisen istumisen on tutkimusten koettu olevan vaarallista.

Älä siis epäröi tulla mukaan, uskomme tai itseasiassa tiedämme sen kannattavan.

Alle on kirjattu ohjeita kuinka pääset mukaan, se on helppoa – tervetuloa!

Näin aloitat

Rekisteröidy

Aloita rekisteröitymällä OKKL:n asiakkaaksi. Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan osalta riittää kirjautuminen omien sähköpostitunnusten avulla ja palveluehtojemme hyväksyminen.

Liikuntamaksun maksun maksaminen eli OKKL:n Sporttipassin hankinta, liikuntakursseille ilmoittautuminen ja liikuntatiedotteiden vastaanottaminen on mahdollista vain rekisteröityneille asiakkaille. Pelkkä rekisteröityminen ei maksa mitään, eikä velvoita sinua palvelujen tai OKKL:n Sporttipassin ostoon. Myöhemmin voit tarkastella omia kurssejasi ja tietojasi sivun oikeasta yläreunasta löytyvän Oma OKKL -linkin kautta.

Hanki OKKL:n Sporttipassi

Rekisteröinnin jälkeen pääset tositoimiin hankkimalla OKKL:n Sporttipassin. Passi toimii pääsylippuna yhteisille vuoroille kuten ryhmäliikuntaan, palloiluvuoroille ja osalle kuntosalivuoroista. Lisäksi OKKL:n Sporttipassilla osallistuminen liikuntakursseille on edullisempaa ja sillä saa tuntuvia alennuksia yhteistyökumppaniemme monipuolisista palveluista. Lajien/vuorojen/palvelujen kohdalle on selvästi merkitty riittääkö osallistumiseen OKKL:n Sporttipassi vai tarvitaanko pientä lisämaksua.

OKKL:n Sporttipassi on tarra, joka liimataan opiskelija- tai henkilökuntakorttiin tai johonkin kuvalliseen henkilökorttiin, jolla henkilöllisyys voidaan tunnistaa. Yliopistolla on lisäksi tarjolla sähköinen Sporttipassi, jonka voi verkkokaupasta ostettuaan ladata älypuhelimeen Cardu-korttina. OKKL:n Sporttipassi on henkilökohtainen ja voimassa lukuvuoden tai lukukauden kerrallaan. Syys- ja kevätkauden kaksi ensimmäistä viikkoa voit tutustua palveluihimme ilman passia, tutustuminen ei kuitenkaan koske liikuntakursseja tai yhteistyökumppaneiden tarjontaa. Koko vuoden ja kevään passilla pääset osallistumaan myös kesäohjelmaan, lisäksi kesäajalle myydään omaa tarraa. Syksyn ja koko lukuvuoden passit tulevat myyntiin elokuun loppupuolella ja kevätpassit ovat tarjolla joulukuusta eteenpäin. Tarkemmat maksuohjeet ja hinnaston sekä passien myynti- ja noutopisteet löydät asiakasryhmittäin alempaa tältä sivulta. Passia ei voi valitettavasti maksaa liikunta- tai kulttuuriseteleillä.

Hinnasto lukuvuodelle 2016–2017

OKKL:n Sporttipassit

Oulun yliopisto, Oamk, Diak, OSAO ja Osekk

48 euroa koko lukuvuosi (1.9.2016–31.8.2017)

28 euroa syyskausi (1.9.2016–31.12.2016)

31 euroa kevätkausi (1.1.2017–31.8.2017)

15 euroa kesäkausi (8.5.2017–31.8.2017)

(Oamkille kohdistetut maksut sisältävät 10 % arvonlisäveroa)

OKKL:n liikuntakurssit

Jokaiselle kurssille on oma hinnoittelu riippuen lajista tai kestosta. OKKL:n Sporttipassilla edullisemmat hinnat. Kursseille pääsee mukaan myös ilman passia, edellyttäen kuitenkin ensin rekisteröitymistä. Kurssit löytyvät kohdasta liikuntatarjonta ja jokaisen kurssin on kohdalla on tarkemmat lisätiedot sisällöstä, paikasta, hinnoista ja maksutavoista.

Yhteistyökumppaneiden tarjonta

Olemme neuvotelleet OKKL:n Sporttipassille hyviä alennuksia yhteistyökumppaneidemme tarjontaan. Tarjolla on alennuksia kertakäynteihin, kuukausimaksuihin, kausimaksuihin ja liikuntakursseihin sekä myös liikuntavälineisiin. Alennukset on merkitty suoraan lajien/vuorojen kohdalle kohtaan liikuntatarjonta. Maksut hoidetaan suoraan järjestävälle taholle.


OKKL:n Sporttipassin maksuohjeet ja noutopaikat (valitse oman taustayhteisösi mukaan)

Yliopisto

Oulun yliopiston opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi hankkia sähköisen OKKL:n Sporttipassin. Se on yliopiston verkkokaupasta ostettava ja älypuhelimeen ladattava sähköinen Cardu-kortti. Sen voit ostaa täältä: https://shop.oulu.fi/. Luottokorttimaksu ei ole vielä mahdollista. Tarkista oston yhteydessä, että matkapuhelimesi numero on kansainvälisessä muodossa (esim. +358 40 1234567), ei lyhytvalinta (48–alkuinen) eikä valtionhallinnon numero (029–alkuinen). OKKL:n Sporttipassi toimitetaan kansainvälisessä muodossa olevaan älypuhelimen numeroon.

Henkilökunnan työpuhelimeen ostettaessa voit tarvittaessa tarkistaa varsinaisen gsm puhelinnumeron Notiosta seuraavasti:

Avaa Notiossa ”Oma sivu” ja tarkista ”muokkaa profiiliasi” -toiminnon kautta ”Yhteystiedot”-sivulla oleva matkapuhelinnumero. Mikäli numeroa ei näy, ota yhteyttä Mobiilitukeen, puh. 0294 483 164 (avoinna ma - pe klo 9 - 15).

Jos sinulla ei vielä ole ilmaista Cardu-sovellusta, saat sen puhelimesi (Android, Applen iOS ja Windows) sovelluskaupasta tai näistä linkeistä:

Käynnistä Cardu-sovellus ja rekisteröidy palveluun. Ostamasi tuote toimitetaan Cardu-tilillesi vuorokauden kuluessa.

Kun OKKL:n Sporttipassi on lisätty Cardu-tilillesi, saat ilmoituksen sähköpostina tai SMS-viestinä.

Tarvittaessa voit lunastaa OKKL:n Sporttipassin entiseen tapaan maksamalla passimaksun jollekin näistä Oulun yliopiston tileistä:

Nordea Pankki FI74 1739 3000 0036 73
Pohjola Pankki FI03 5000 0120 3780 46
Danske Bank FI66 8919 9710 0010 29

Maksaessasi OKKL:n Sporttipassin yliopiston tilille muista laittaa maksusuoritukseen nimi ja merkintä: OKKL Sporttipassi, tilaus 24003259

Maksukuittia vastaan saat OKKL:n Sporttipassitarran seuraavista paikoista:

 • Linnanmaan Opiskelijakeskus (Student Center), ma–pe klo 9:00–15:00 (myös käteisellä ja pankkikortilla)
 • Oulun yliopiston ylioppilaskunta, Linnanmaa, ma–to klo 10:00–14:00, suljettu lounastauolla klo 11:00–11:30 (myös käteisellä ja pankkikortilla)
 • LTK, virastomestareilta virka-aikana (Aapistie 5 A)
OKKLn Sporttipassi avoimen yliopiston opiskelijoille

Avoimen yliopiston opiskelijat, joilla opintoja on suunnitteilla / kertyy lukuvuoden aikana vähintään 15 opintopistettä, ovat oikeutettuja ostamaan Oulun korkeakoululiikunnan (OKKL) Sporttipassin. Avoimen yliopiston asiointitiskiltä (auki ma-to klo 12-14) Linnanmaan Opiskelijakeskuksesta voi pyytää opiskelutodistuksen tätä varten. Sporttipassin tarran voi ostaa Opiskelijakeskuksen opintoasioiden tiskiltä (auki ma-pe klo 9-15) esittämällä opiskelutodistuksen. Tarra kiinnitetään kuvalliseen henkilöllisyystodistukseen.

Oamk, Diak opiskelijat ja Osekk henkilökunta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta, Diakin opiskelijat ja Osekkin henkilökunta voivat maksaa OKKLn Sporttipassin verkkopankissa. Maksut ohjautuvat Oamk Oy:lle. Maksun jälkeen voit noutaa OKKL:n Sporttipassisi alla esitetyistä Oamkin noutopaikoista. Maksusuoritus tarkastetaan passin liimauksen yhteydessä, noutopaikalta valmiina löytyvästä listasta. Mukaan et tarvitse välttämättä siis maksukuittia, vain opiskelija- tai henkilökuntakortin tai muun kuvallisen henkilökortin johon tarra liimataan.

 • Teuvo Pakkalan kadun kampus: Otro ry:n toimisto ja kahvila
 • Kotkantien kampus: Ote ry:n myymälä
 • Professorintien kampus: OSASTO ry:n toimisto D1192
 • Opiskelijakunta OSAKO Välkkylässä: Kajaanintie 32 D 61

Oamkin avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat, joilla opintoja kertyy lukuvuoden aikana yli 15 opintopistettä, ovat oikeutettuja hankkimaan korkeakoululiikunnan Sporttipassin. Avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöltä voi pyytää opiskelutodistuksen tätä varten.

OSAO

Oulun seudun ammattiopiston opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi ostaa OKKL:n Sporttipassin ammattiopiston omista myyntipisteistä, lisätietoa: www.osao.fi/osao/osaolaiselle/sporttipassi.html

Muut korkeakoulut

Muiden korkeakoulujen opiskelijoilla ja henkilökunnalla on myös mahdollisuus saada OKKL:n Sporttipassi käyttöönsä, tosin hieman korkeammalla hinnalla. Ammattikorkeakouluista tulevat maksavat Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) maksuohjeiden ja yliopistoista tulevat Oulun yliopiston maksuohjeiden mukaisesti.

Pyydämme "ilmoittautumaan" OKKL:n liikuntasuunnittelijoille (Aki/Markku) lisäohjeiden ja seurannan vuoksi.

Hinnasto (muut korkeakoulut)

 • 68 euroa koko lukuvuosi (voimassa 1.9.2016 - 31.8.2017)
 • 38 euroa syyskausi (voimassa 1.9.2016 - 31.12.2016)
 • 41 euroa kevätkausi (voimassa 1.1.2017 - 31.8.2017)
 • 25 euroa kesäkausi (voimassa 8.5.2017 - 31.8.2017)