Info

Oulun korkeakoululiikunta (OKKL) tarjoaa yliopiston, ammattikorkeakoulujen ja ammattiopiston opiskelijoille sekä henkilökunnalle liikunta- ja hyvinvointipalveluja vahvalla yhteistyöllä. OKKL:n toiminnasta päävastuussa ovat Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu Oy (Oamk).

Korkeakoulujen yhteisten liikunta- ja hyvinvointipalvelujen järjestämisessä olemme pioneereja, onhan yhteistä ammattikorkeakoulun ja yliopiston liikuntapalvelua tarjottu jo kymmenen vuoden ajan. Nimestämme huolimatta emme ole halunneet rajoittaa palvelujemme vain korkeakouluille ja näin olemme saaneet tiimiimme myös Oulun ammattiopiston (OSAO). Lisäksi tarjoamme palvelujamme Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) opiskelijoille ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) henkilökunnalle sekä muiden korkeakoulujen opiskelijoille tai henkilökunnalle, jotka Oulun seudulla aikaansa viettävät.

Toimintaympäristömme sisältää liikuntaa alkeista huippu-urheiluun ja laajemmin hyvinvointiin. Palveluihimme kuuluu omien liikuntavuorojen ja -kurssien lisäksi, edullisten liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tarjoaminen yhdessä loistavien yhteistyökumppaneiden kanssa, neuvontaa, koulutusta sekä tapahtumien järjestämistä ja tutkimustyötä. Urheiluakatemiatoiminta sekä urheilun ja opiskelun yhdistämisen onnistumiset ja haasteet ovat meille tuttuja vuosien kokemuksella. Vaikka tarjonta ja asiakasmäärät ovat vuosien mittaan kivasti kasvaneet, haluamme tarjota niitä yhä useammalle vastapainoksi kiireiselle opiskelulle tai työnteolle. Itsestään huolehtiminen on yksi tärkeimmistä asioista ja liiallisen istumisen on tutkimusten mukaan todettu olevan vaarallista terveydelle.

Älä siis epäröi tulla mukaan, uskomme tai itseasiassa tiedämme sen kannattavan.

Alle on kirjattu ohjeita kuinka pääset mukaan, se on helppoa – tervetuloa!

Näin aloitat

Rekisteröidy

Aloita rekisteröitymällä OKKL:n asiakkaaksi.

Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan osalta riittää kirjautuminen omien sähköpostitunnusten avulla ja palveluehtojemme hyväksyminen.

Liikuntamaksun maksaminen eli OKKL:n Sporttipassin hankinta, liikuntakursseille ilmoittautuminen ja liikuntatiedotteiden vastaanottaminen on mahdollista vain rekisteröityneille asiakkaille. Pelkkä rekisteröityminen ei maksa mitään, eikä velvoita sinua palvelujen tai OKKL:n Sporttipassin ostoon. Myöhemmin voit tarkastella omia kurssejasi ja tietojasi sivun oikeasta yläreunasta löytyvän Oma OKKL -linkin kautta.

Hanki OKKL:n Sporttipassi

Rekisteröinnin jälkeen pääset tositoimiin hankkimalla OKKL:n Sporttipassin. Passi toimii pääsylippuna yhteisille vuoroille kuten ryhmäliikuntaan, palloiluvuoroille ja osalle kuntosalivuoroista. Lisäksi OKKL:n Sporttipassilla osallistuminen liikuntakursseille on edullisempaa ja sillä saa tuntuvia alennuksia yhteistyökumppaniemme monipuolisista palveluista. Lajien/vuorojen/palvelujen kohdalle on selvästi merkitty riittääkö osallistumiseen OKKL:n Sporttipassi vai tarvitaanko pientä lisämaksua.

OKKL:n Sporttipassi on tarra, joka liimataan opiskelija- tai henkilökuntakorttiin tai johonkin kuvalliseen henkilökorttiin, jolla henkilöllisyys voidaan tunnistaa. Yliopistolla on lisäksi tarjolla sähköinen Sporttipassi, jonka voi verkkokaupasta ostettuaan ladata älypuhelimeen Cardu-korttina. OKKL:n Sporttipassi on henkilökohtainen ja voimassa lukuvuoden tai lukukauden kerrallaan. Syys- ja kevätkauden kaksi ensimmäistä viikkoa voit tutustua palveluihimme ilman passia, tutustuminen ei kuitenkaan koske liikuntakursseja tai yhteistyökumppaneiden tarjontaa. Koko vuoden ja kevään passilla pääset osallistumaan myös kesäohjelmaan, lisäksi kesäajalle myydään omaa tarraa. Syksyn ja koko lukuvuoden passit tulevat myyntiin elokuun loppupuolella ja kevätpassit ovat tarjolla joulukuusta eteenpäin. Tarkemmat maksuohjeet ja hinnaston sekä passien myynti- ja noutopisteet löydät asiakasryhmittäin alempaa tältä sivulta. Passia ei voi valitettavasti maksaa liikunta- tai kulttuuriseteleillä.

Hinnasto

OKKL:n Sporttipassit

 • 48 euroa koko lukuvuosi (1.9.2018–31.8.2019)
 • 28 euroa syyskausi (1.9.–31.12.2018)
 • 31 euroa kevätkausi (1.1.–31.8.2019)
 • 15 euroa kesäkausi 2019 (13.5.–31.8.2019)

Maksut sisältävät 10 % arvonlisäveroa.

OKKL:n liikuntakurssit

Jokaiselle kurssille on oma hinnoittelu riippuen lajista tai kestosta. OKKL:n Sporttipassilla edullisemmat hinnat. Kursseille pääsee mukaan myös ilman passia, edellyttäen kuitenkin ensin rekisteröitymistä. Kurssit löytyvät kohdasta liikuntatarjonta ja jokaisen kurssin on kohdalla on tarkemmat lisätiedot sisällöstä, paikasta, hinnoista ja maksutavoista.

Yhteistyökumppaneiden tarjonta

Olemme neuvotelleet OKKL:n Sporttipassille hyviä alennuksia yhteistyökumppaneidemme tarjontaan. Tarjolla on alennuksia kertakäynteihin, kuukausimaksuihin, kausimaksuihin ja liikuntakursseihin sekä myös liikuntavälineisiin. Alennukset on merkitty suoraan lajien/vuorojen kohdalle kohtaan liikuntatarjonta. Maksut hoidetaan suoraan järjestävälle taholle.

 

OKKL:n Sporttipassin maksuohjeet ja noutopaikat (valitse oman taustayhteisösi mukaan)

Yliopisto

Oulun yliopiston opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi hankkia sähköisen OKKL:n Sporttipassin. Se on yliopiston verkkokaupasta ostettava ja älypuhelimeen ladattava sähköinen Cardu-kortti. Sen voit ostaa täältä: shop.oulu.fi. Tarkista oston yhteydessä, että matkapuhelimesi numero on kansainvälisessä muodossa (esim. +358 40 1234567), ei lyhytvalinta (48-alkuinen) eikä valtionhallinnon numero (029-alkuinen).

Jos sinulla ei vielä ole ilmaista Cardu-sovellusta, saat sen puhelimesi (Android, Applen iOS ja Windows) sovelluskaupasta tai näistä linkeistä:

Käynnistä Cardu-sovellus ja rekisteröidy palveluun. Ostamasi tuote toimitetaan Cardu-tilillesi vuorokauden kuluessa. Kun OKKL:n Sporttipassi on lisätty Cardu-tilillesi, saat ilmoituksen sähköpostina tai SMS-viestinä.

Tarvittaessa voit ostaa OKKL:n Sporttipassin (tarran) entiseen tapaan Oulun ylioppilaskunnan (OYY) toimistosta Linnanmaalta (käteisellä tai pankkikortilla). Sijainti ja aukioloajat: www.oyy.fi/toimiston-aukioloajat

Jos haluat Sporttipassin tarran LTK:sta, niin ota yhteyttä virastomestareihin (Aapistie 5 A).

OKKL:n Sporttipassi Oulun avoimen yliopiston opiskelijoille:
Oulun Avoimen yliopiston opiskelijat, joilla opintoja on suunnitteilla / kertyy lukuvuoden aikana vähintään 15 opintopistettä, ovat oikeutettuja ostamaan Oulun korkeakoululiikunnan (OKKL) Sporttipassin. Ole asiassa yhteydessä liikuntasuunnittelijaan: markku.saarela@oulu.fi

Oamk, Diak opiskelijat ja Osekk henkilökunta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta, Diakin opiskelijat ja Osekkin henkilökunta voivat maksaa OKKLn Sporttipassin verkkopankissa. Maksut ohjautuvat Oamk Oy:lle. Maksun jälkeen voit noutaa OKKL:n Sporttipassisi alla esitetyistä Oamkin noutopaikoista. Maksusuoritus tarkastetaan passin liimauksen yhteydessä, noutopaikalta valmiina löytyvästä listasta. Mukaan et tarvitse välttämättä siis maksukuittia, vain opiskelija- tai henkilökuntakortin tai muun kuvallisen henkilökortin johon tarra liimataan.

 • Teuvo Pakkalan kadun kampus: Outo ry:n toimisto ja kahvila
 • Kotkantien kampus: Ote ry:n myymälä
 • Professorintien kampus: OSASTO ry:n toimisto Louhi rakennuksen aulassa
 • Opiskelijakunta OSAKO Välkkylässä: Kajaanintie 32 D 61

Oamkin avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat, joilla opintoja kertyy lukuvuoden aikana yli 15 opintopistettä, ovat oikeutettuja hankkimaan korkeakoululiikunnan Sporttipassin. Avoimen ammattikorkeakoulun yhteyshenkilöltä voi pyytää opiskelutodistuksen tätä varten.

OSAO

Oulun seudun ammattiopiston opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva voi ostaa OKKL:n Sporttipassin ammattiopiston omista myyntipisteistä, lisätietoa: www.osao.fi/osao/osaolaiselle/sporttipassi.html

Muut korkeakoulut

Muiden korkeakoulujen opiskelijoilla ja henkilökunnalla on myös mahdollisuus saada OKKL:n Sporttipassi käyttöönsä, tosin hieman korkeammalla hinnalla. Ammattikorkeakouluista tulevat maksavat Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) maksuohjeiden ja yliopistoista tulevat Oulun yliopiston maksuohjeiden mukaisesti.

Pyydämme "ilmoittautumaan" OKKL:n liikuntasuunnittelijoille (Heidi/Markku) lisäohjeiden ja seurannan vuoksi.

Hinnasto (muut korkeakoulut)

 • 68 euroa koko lukuvuosi (voimassa 1.9.2018 - 31.8.2019)
 • 38 euroa syyskausi (voimassa 1.9. - 31.12.2018)
 • 41 euroa kevätkausi (voimassa 1.1. - 31.8.2019)
 • 25 euroa kesäkausi (voimassa 13.5. - 31.8.2019)